به گزارش ايسنا، نادر پیری اردکانی با اشاره به حاد بودن مشکل کمبود آب در استان یزد اظهار کرد: اگر مشکل کمآبی استان را مدیریت نکنیم، شاید روزی مجبور شویم که کویر مرکزی ایران را ترک کنیم. فرایندی که در حوضه آب در استان یزد به وجود آمده، کاملا جدی است و این موضوع تبعات جبرانناپذیری به دنبال خواهد داشت.
وی تاکید کرد: مسلماً زندگی در این کویر بدون در اختیار داشتن آب، میسر نخواهد بود. باید از تمام پتاسیلهای حفظ و نگهداری آب، کاهش مصرف و مدیریت آب بهره جست و بهترین راهکار این است که در این حوزه به مطالعه و پژوهش پرداخته شود.
پیری اردکانی با بیان این که به طور میانگین هر خانواده روزانه 100 لیتر آب مصرف میکند، افزود: باید برای مصرف برنامهریزی کنیم چرا که تاکنون برای مدیریت آب شرب خانگی، مدیریتی هدفمندی وجود نداشته است.
این کارشناس محیط زیست با اشاره به این که با توجه به کمبود آب، نباید آب منازل را بعد از استفاده مستقیم به فاضلاب روانه کنیم، اظهار کرد: در این خصوص اگر بتوانیم هر چند لیتر را از این میانگین کم کنیم، مسلماً میتواند کمک خوبی برای تامین آب منطقه باشد.
وی ادامه داد: تاکنون در حوضه آب فرهنگسازی مناسبی نداشتهایم. شایسته است که مسئولان در این مورد همایش یا مسابقاتی برگزار کنند و با نظرات مردم به سمت فرهنگسازی در حوضه آب بروند و این در حالیست که خیلی از مردم هنوز این وضعیت بحرانی را جدی نگرفتهاند.
این پژوهشگر قنات با بیان این که هزاران سال پیشین گذشتگان ما با درایت، تدبیر و مدیریت در کویر زندگی میکردند، خاطر نشان کرد: برخی قنوات در استان یزد مخصوصاً در اردکان وضعیت مناسبی ندارند و متاسفانه این موضوع مود توجه مسئولان و مردم قرار نگرفته و اگر این چند رشته قنات نیز در شهرستان فوت شوند، جبران آن بسیار سخت خواهد بود.
این محقق بیان کرد: به شورای اسلامی شهر اردکان پیشنهاد نامگذاری روز 16 مهر به عنوان روز قنات ارائه شده تا هر ساله در این روز برنامههایی برای معرفی هر بیشتر این میراث گذشتگان انجام شود. قطعاً معرفی قنات و مشقتهای ایجاد آن به مردم، میتواند بسیاری از مشکلات فرهنگسازی آب در جامعه را به خودی خود حل کند.
همشهری آنلاین: یک کارشناس محیط زیست معتقد است: یزد بدون آب هیچ است.
کد خبر 275208
نظر شما